Een fotoshoot is niet iets wat je regelmatig doet. Voor velen is het zelfs de eerste keer. Het is dus niet ondenkbaar dat je nog met vragen zit waar je graag een antwoord op wilt. Ik heb daar alvast over meegedacht en de onderstaande lijst voor jou samengesteld.

Over de fotograaf

Waarom zou ik voor fotografie van Moment Pictures kiezen?

Fotografie blijft een kwestie van smaak, net zoals dat bij alle creatieve principes het geval is. Bekijk daarom eens de fotoshoot mogelijkheden en mijn portfolio. Het makkelijkst is om mijn foto’s per onderwerp te bekijken.

Vind je wat je ziet mooi en past mijn stijl bij jou? Een goede foto is meer dan een goed belichte en heldere foto. Het gebruik van licht, compositie, scherpte en onscherpte, dynamiek, timing, kleuren en details maakt het verschil tussen een gewone foto en een goede foto. Fotografie is ook wel de kunst van het weglaten. Een goede foto levert meer vragen dan antwoorden op. Maar bovenal, een goede foto raakt je. In mijn foto’s herken je jezelf, je dierbaren of jouw bedrijf. Daar geloof ik als fotograaf in.

Wat is jouw fotografiestijl?

Mijn foto’s herken je aan een pure, tijdloze en dromerige uitstraling. Ik fotografeer op een ongedwongen manier en het liefst op locatie. Mijn missie is om foto’s te maken waar je nu en in de toekomst van zal genieten.

Waar ben je gevestigd?

Ik ben gevestigd in Haarlem, een gezellige stad tussen Amsterdam en de kust van Zandvoort en Bloemendaal. Het is een centrale plek met fantastische fotolocaties in de buurt. Ik fotografeer dus ook in Amsterdam, Spaarndam, Velserbroek, Santpoort-Zuid, Bloemendaal, Overveen, Aerdenhout, Bentveld, Zandvoort, Heemstede, Vijfhuizen, Bennebroek, Vogelenzang, Hillegom, Zwanenburg, Halfweg en Amstelveen.

Fotoshoots buiten de regio’s Haarlem en Amsterdam zijn alleen vanaf 90 minuten te reserveren. En grotere opdrachten zoals evenementen fotografeer ik door heel Nederland. Reiskosten buiten Haarlem zijn 0,19 euro per gereisde kilometer (heen- en terugweg). Daarnaast zijn eventuele parkeerkosten voor rekening van de cliënt.

Over de fotoshoot

Hoe werkt het boekingsproces?

Je hebt besloten om mij als fotograaf te boeken? Wat leuk! Op de prijzen pagina heb ik volledig omschreven wat er per fotoshootpakket inbegrepen is. Ook is het mogelijk om voor een no cure no pay optie te kiezen waarbij de fotoshoot zelf gratis is en je per gekozen foto betaalt.

Je kunt het beste ook even de pagina van het soort fotoshoot dat je wilt boeken doorlezen. Kijk ook even bij de Algemene Voorwaarden. Deze gelden voor elke boeking. Alles al gelezen? Mail of bel mij dan met je wensen en inspiratie, dan maken we meteen een afspraak.

Ik ben niet fotogeniek…

Je hoeft geen supermodel te zijn om fantastisch en als jezelf op de foto te staan. Ik fotografeer echte mensen met echte emoties. Dat soort foto’s zijn mooi om hun puurheid.

Heb je liever een glamour fotoshoot bijvoorbeeld? Dan zal het je nog verbazen wat er allemaal mogelijk is met make-up, lichtval en nabewerking, technieken die in de modefotografie niet geschuwd worden. Onthoud jezelf niet van mooie ervaringen door je onzekerheden. Als je over 20 jaar foto’s van nu terug ziet, zul je versteld staan van hoe goed je eruit zag.

Wie kiest de locatie voor de fotoshoot?

De uiteindelijke beslissing maak jij. Ik wil je graag helpen met je keus. Ik ken inmiddels tientallen locaties die geschikt zijn en kan snel inschatten wat een mooie plek is voor foto’s: van stranden en bossen tot romantische straatjes en fotowaardige plekjes bij jou thuis.

Wat te doen als het regent?

Wat veel mensen niet weten is dat bewolking juist een groot voordeel voor portretfotografie is, want het licht wordt daardoor heel zacht en zorgt voor zachte schaduwen.

Bovendien kan een beetje regen juist voor een originele en romantische setting zorgen. Slecht weer is dus geen geldige reden om een shoot af te zeggen. Echter wordt het zo ernstig dat we echt niet kunnen fotograferen, dan kunnen we altijd nog binnen fotograferen of de afspraak verzetten. Vanwege de weersverwachting werkt het voor fotoshoots buiten het best om de afspraak een week van tevoren in te plannen.

Wat kan ik het beste dragen tijdens de shoot?

Bij fotoshoots met meerdere mensen is het beste om felle kleuren te vermijden, omdat anders sommige mensen minder opvallen. Verder kan kleding met prints soms gek overkomen op de foto. Probeer rekening te houden met elkaars kleding of trek allemaal iets neutraals aan.

Een handige tip is om meerdere lagen aan te trekken zodat deze uit kunnen als het te warm wordt of voor de variatie. Neem sowieso meerdere kledingstukken mee om eventueel af te wisselen.

Voor de dames die hakken willen dragen voor een fotosessie op locatie, geldt dat ze ook een paar goede loopschoenen mee moeten nemen. Het kan zijn dat we per locatie nog een goed plekje moeten zoeken.

Krijg ik alle foto’s te zien?

Tijdens de fotoshoot maak ik een heleboel foto’s. Vaak zijn dit foto’s om het licht of een bepaalde hoek uit te proberen. Ook maak ik extra foto’s, bijvoorbeeld als ik denk dat iemand zijn ogen dicht heeft.

Na de fotoshoot maak ik een selectie. Ik haal de ‘echte foto’s’ er tussenuit. Jij krijgt dus de allermooiste momenten te zien. Uit deze selectie kun je vervolgens jouw favorieten kiezen welke je daadwerkelijk kunt gaan gebruiken.

Ik heb gereserveerd, maar wil afzeggen. Is dat mogelijk?

Boekingen zijn bindend, omdat die plek bezet is gehouden. Andere mensen konden op dat moment dus niet meer reserveren. Bij afmelding van de fotosessie tot één week van te voren brengt Moment Pictures daarom 50% van de totaalkosten in rekening. Bij afmelding van een week tot 24 uur voor de fotosessie wordt 75% van de totaalkosten in rekening gebracht. Bij afmelding binnen 24 uur voor de fotosessie of in geval van afwezigheid van de cliënt, brengt Moment Pictures de totaalkosten in rekening. Bij overmacht kan de afspraak wel eenmalig worden verzet. Weersomstandigheden vallen niet onder legitieme redenen om een fotosessie af te zeggen.

Over de foto’s

Wanneer krijg ik de foto’s te zien?

Portretsessies, bruidsreportages, commercieel werk en bedrijfsfotografie worden binnen twee weken opgeleverd. Evenementenfotografie kan in goed overleg binnen 48 uur geleverd worden.

Kunnen de foto’s die ik krijg ook worden afgedrukt?

Jazeker! Je ontvangt de gekozen foto’s in hoge resolutie zodat je ze zelf kunt laten afdrukken. De resultaten kunnen tussen drukkers onderling erg verschillen. Wil je zonder rompslomp verzekerd zijn van een mooi resultaat, dan kun je jouw producten via Moment Pictures bestellen. De leveranciers waar Moment Pictures mee samenwerkt zijn met zorg geselecteerd op hun kwaliteit.

Kan ik meer foto’s bestellen dan het pakket?

Dat kan zeker! Ik zie het als een compliment als mensen meer foto’s willen hebben dan ze aanvankelijk hadden verwacht. Bij elk pakket is er de mogelijkheid om na te bestellen: afdrukken, canvassen en extra digitale foto’s.

Hoe wordt de betaling afgehandeld?

Portretsessies: de betaling van portretsessies dient op de dag van de fotoshoot voldaan te zijn. Je kunt ter plaatse contant betalen of via internetbankieren. De foto’s worden binnen twee weken na ontvangst van betaling opgestuurd.

Bruidsreportages, evenementen en bedrijfsfotografie: bij boeking dient de aanbetaling van 30% te worden voldaan. De resterende 70% van het totaalbedrag dient binnen 14 dagen na de fotosessie voldaan te worden. Na ontvangst van betaling worden de foto’s opgestuurd.