Zwangerschapsfotoshoot op het strand

 

De allereerste fotoshoot van Moment Pictures is een feit. Het is een zwangerschapsfotoshoot op
het strand en in de duinen van Zandvoort geworden. Intussen is het alweer een tijd geleden dat
deze zwangerschapsshoot plaatsvond. Het kindeke is namelijk inmiddels geboren en maakt het
goed. Overigens: het is een jongetje!

Mooie start


Het is wel zo gepast om het eerste bericht op de website over de allereerste fotoshoot van Moment Pictures te schrijven, namelijk een zwangerschapsfotoshoot. Het thema werd: zwangerschapsshoot aan zee. Weliswaar was het niet bewust, maar ironisch genoeg staat een zwangerschap ook nog eens voor een nieuw begin, vruchtbaarheid en liefde. En natuurlijk is dat het soort begin dat je voor elk bedrijf zou wensen.

Sasha bleek een natuurtalent voor de camera, een droom van elke fotograaf. Immers de eerste foto was nagenoeg raak. En dit beloofde wat voor het eindresultaat. Vastbesloten als dat ze was om deze fotosessie onvergetelijk te maken, dacht Sasha bovendien goed mee over haar houding en de achtergronden die we kozen.

Styling zwangerschapsfotoshoot


De toekomstige mama heeft drie verschillende jurken uitgeprobeerd en elke jurk heeft een aparte twist aan de foto gegeven. Immers de oranje jurk steekt mooi af tegen de grijze lucht en de zee die dezelfde grijze lucht reflecteert. De jurk in Griekse stijl past anderzijds mooi bij het strandthema en staat Sasha prachtig. En de donkere bloemenjurk oogt weer heel dynamisch en heeft wat weg van een Oosterse print.

Het was erg leuk om van alles uit te proberen en in het bijzonder de creativiteit de vrije loop te laten. En bij een zwangerschapsfotoshoot is daar ook de ruimte voor. Immers net als bij fashion fotografie en glamour fotografie mag voor een zwangerschaps fotoshoot flink worden uitgepakt. Met andere woorden styling en concept mogen best onderdeel uitmaken van deze soort portretfotografie. Hoewel het blijft natuurlijk een kwestie van smaak.

Eindresultaat zwangerschapsreportage


Intussen werkte het weer ook mee die dag: dat wil zeggen dat het warm was, droog en bewolkt met prachtig licht om een portret te fotograferen. En ondanks dat ze hoogzwanger was, hield Sasha het langer dan anderhalf uur vol. Er moest namelijk geklommen worden om van het strand de duinen te bereiken. Kortom, geen moeite werd gespaard voor deze zwangerschapsfotoshoot. Al met al bleek het achteraf nog een behoorlijke klus om te kiezen tussen al die ‘plaatjes’. Desondanks hierbij dan toch een selectie van de eerste fotoshoot van Moment Pictures.


Recent Portfolios