Fotoshoot pasgeboren baby

 

Zoals beloofd is hier een selectie foto’s van de ‘fotoshoot pasgeboren baby’ met Anaïs. Het is een mooie en zachte reportage geworden. Natuurlijk deels door de aankleding, maar zeker ook door het kleine prinsesje. Wat een genot om naar te kijken!

Aanleiding fotoshoot pasgeboren baby


Anaïs is het dochtertje van Tanja, waar reeds ook foto’s van zijn gepubliceerd na een zwangerschapsfotoshoot. Wellicht heb je al kunnen lezen dat mama Tanja model is geweest. Met deze fotoshoot treedt kleine Anaïs dus in de voetsporen van haar moeder.

De aanleiding voor deze fotoshoot pasgeboren baby was de online winkel van Tanja. Het is een winkel met allemaal natuurlijke en duurzame verzorgings- en huishoudproducten voor moeders. De fotosessie met Anaïs zou een praktijkonderzoek worden naar newborn fotografie. Iets wat erg in populariteit toeneemt onder nieuwe en aankomende moeders. Want zeg nou zelf, zulke beelden wil je toch nooit meer vergeten en voor altijd koesteren?

Styling


De styling voor deze fotoshoot pasgeboren baby is heel simpel en naturel gehouden. Als achtergrond hebben we enkel een witte en zachte plaid gebruikt. Maar ook de kleuren van de meeste accessoires zijn licht van kleur. Het is dus echt een meisjesachtige en fluweelzachte setting geworden. Uitgangspunt is om de aandacht altijd op de baby te vestigen, derhalve mogen de accessoires niet te veel de aandacht opeisen.

Het is daarnaast erg verleidelijk om allerlei schattige pakjes voor de fotosessie aan te trekken, maar vergeet niet dat je later vooral wilt zien hoe je kleine spruit eruit zag en niet de laatste babymode. Accessoires en pakjes zijn dus prima, mits de baby op de voorgrond blijft en je ook een paar foto’s zonder pakjes maakt. Daar kun je eventueel ook mooie wraps voor gebruiken.

Verloop fotoshoot pasgeboren baby


Elke newborn fotoshoot verloopt anders. Dat is namelijk geheel afhankelijk van de stemming van de baby. Anaïs was aanvankelijk heerlijk rustig en ze heeft ook gegeten voor de shoot. Maar vlak nadat we zijn begonnen leek ze het te koud te krijgen. Derhalve werd de kachel een paar graden hoger gezet en kreeg Anaïs even haar lievelingsdekentje om haar heen om op te warmen. Daarna was ze weer vredig aan het slapen en konden we verder.

Zolang ze op haar buikje lag, was alles prima en hebben we meerdere accessoires kunnen uitproberen. Maar nadat ze is verplaatst kreeg Anaïs krampjes en was ze niet meer rustig te krijgen. Kortom de ene fotoshoot newborn is de andere niet en soms heb je een minder goede dag voor een fotoshoot pasgeboren baby. Doch de foto’s die wel gemaakt konden worden, die zijn werkelijk om te smelten. Tegen de tijd dat Anaïs zal begrijpen dat zij op deze foto’s staat, zal ze vast trots zijn.


Recent Portfolios