Fotoshoot met paard

 

Een ‘fotoshoot met paard’ van Katinka en haar blonde god Marco. Paard en baasje voor altijd vastgelegd in de Amsterdamse waterleidingduinen ter hoogte van Vogelenzang. Deze fotoshoot vond in en rondom de Stal s-Gravenweg plaats. Het is een van de beste stallen in de wijde omgeving en een prachtige locatie tussen weilanden en natuurgebied in. Een perfecte locatie voor een fotoshoot paard. Echt een sprookje!

Voorbereiding fotoshoot met paard


De hoofdrolspelers van dit specifieke sprookje zijn Katinka en haar paard Marco. Volgens Katinka doet Marco altijd zo min mogelijk, maar het lijkt wel of hij voor deze fotoshoot met paard zijn beste beentje voorzette. Klaarblijkelijk heeft dit blondje meer door dan het stereotype doet vermoeden.

Marco is door Katinka eerst even lekker verwend met een beetje voer en een ‘mineralenijsje’. Daarna is zijn vacht even nagelopen op wondjes en vlekken en hij is hier en daar ingesmeerd. Daarnaast zijn zijn manen gekamd. Ook is hij ingespoten met anti-vliegenspray. Want zeker tijdens een fotoshoot paard kan het een storende factor zijn als het paard steeds afgeleid wordt.

Er is niet echt voor een specifiek thema gekozen voor deze shoot. Uiteindelijk is het gewoon een hele spontane en natuurlijke fotoreportage zonder poespas geworden. Het westernblousje van Katinka geeft natuurlijk wel een bepaalde knipoog aan de fotoserie. Maar dit is de individuele stijl van Katinka en maakt het eindresultaat daarom des te persoonlijker.

Zoals op de foto’s te zien is heeft Marco eerst een training gehad. Het was met name mooi om te zien hoe hij zijn best deed en hoe hij het achteraf allemaal verwerkte. Daarna was het tijd voor een ontspannen wandeling in de duinen.

Locatie fotoshoot paard


Stal s-Gravenweg is een locatie waar kleine en grote meisjes met hun prachtige en geliefde paarden in de weer zijn. Of het nu om trainen gaat, knuffelen of de hipste manenkapsels, je ziet het allemaal voorbijkomen. In tegenstelling tot baasjes van nagenoeg alle huisdieren, is het voor de meeste paardenbezitters niet mogelijk om een paard in hun eigen huis te stallen. Zo’n gezamenlijke stal is een goede oplossing en vaak ook erg gezellig voor de paarden zelf, maar ook voor de baasjes!

De foto’s zijn zowel bij de stallen als in het duingebied erachter geschoten. Dit duingebied is een erg populair natuurgebied in het algemeen, met zijn beekjes, gevarieerde begroeiing, herten, vossen, vogels en ander wild. Je komt dus geregeld wandelaars, fotografen en ruiters tegen, deze keer zelfs een fotograaf én een ruiter samen. Maar eigenlijk is dit hele gebied een mooie fotoshootlocatie voor wat voor shoot dan ook. Denk aan een leuk dagje uit met het gezin voor een gezellige familie fotoshoot. Maar ook een romantische loveshoot of een portret fotoshoot kunnen erg mooi worden in dit gebied. Geniet in dit geval eerst nog maar eens van de fotoshoot met paard.


Recent Portfolios