Zwangerschapsshoot


Een zwangerschapsshoot is voor velen een manier om een bijzondere periode te vieren. Gefeliciteerd bij deze! Er groeit een nieuw leven in je en voor je het allemaal kan bevatten zet je dit leven op de wereld. Met een zwangerschapsshoot kun je dit proces op een originele manier vereeuwigen.


 

Waarom een zwangerschapsshoot

Als je een mooie herinnering aan je zwangerschap wilt dan is een zwangerschapsshoot daarvoor het middel bij uitstek. Kies een fotograaf die jouw ideeën kan waarmaken met een blikvanger als gevolg. Kies voor een creatie waar je trots op mag zijn en die je graag in de huis- of slaapkamer aan de muur hangt.

Naast het prachtige resultaat is de ervaring van de zwangerschapsfotoshoot ook zeker de moeite waard. Het proces van het vereeuwigen van je lichaam in blijde verwachting zal bijdragen aan je hele zwangerschapservaring. Sommigen hebben lang gewacht op dit moment en voor anderen was dit een welkome verassing. Maar voor alle ouders is de zwangerschapsperiode ongetwijfeld een hele spannende en speciale periode om niet te vergeten.

Voor wie een zwangerschapsshoot

Zwangerschapsfotografie is geschikt voor alle moeders die hun zwangerschap op een originele manier willen vastleggen. Let er wel op dat je bijvoorkeur voor je 38e week gefotografeerd wordt, omdat de kans bestaat dat de baby eerder komt. Bovendien wordt bewegen steeds moeilijker naarmate de bevalling nadert.

Ook partners, broertjes, zusjes en zelfs huisdieren zijn welkom tijdens de fotosessie. Alle liefde voor het jonge zieltje maakt de foto’s des te sfeervoller. Een zwangerschapsfotoshoot is ook een geweldig cadeau om te geven én om te krijgen.

Geschikte locatie zwangerschapsshoot

Een zwangerschapsshoot kan op elke locatie waar jij je prettig voelt plaatsvinden. Dit is vaak thuis, maar kan ook op een buitenlocatie zijn. Alles mag en niets is te gek. Als je een paar ideeën hebt, dan kun je dit gerust overleggen met je fotograaf. Hieronder staan alvast een paar voorbeelden om je op weg te helpen.

  • Thuis met het hele gezin of alleen: in de tuin, huiskamer of de babykamer.
  • Op het strand en in de duinen, een serene achtergrond.
  • In het bos, dicht bij de natuur.
  • Een egale achtergrond met veel of weinig bedekking.
  • Een romantische wandeling in het park samen met je partner.

Werkwijze zwangerschapsfotografie

De werkwijze van een zwangerschapsshoot is hetzelfde als voor alle portretfotoshoots: veel eigen inbreng, mogelijkheid tot variëren en de fotoshoots zijn per half uur te boeken. Stuur eventueel wat voorbeeldfoto’s die je mooi vindt per e-mail als uitgangspunt voor je fotoshoot. Kies een pakket aan de hand van het aantal personen en het aantal kledingsets en achtergronden die je wilt uitproberen. Zolang er genoeg tijd overblijft, zit er geen limiet aan de hoeveelheid variaties en daar zijn geen extra kosten aan verbonden.

Bedenk voor de fotosessie al wat je wilt dragen. Zie mijn portfolio voor inspiratie. Pasteltinten doen het vaak heel goed bij een zwangerschapsshoot. Vermijd te strakke kleren die striemen kunnen veroorzaken. Wijde jurken en losse doeken hebben vaak een mooi effect. Denk ook alvast na over eventuele accessoires zoals een strik, parasol, bodypaint of sieraden. Daarnaast is het vooral bij een zwangerschapsfotoshoot handig om een haarborstel, make-up set en badjas mee te nemen.

Elk lichaam reageert anders op de hormonen van een zwangerschap en ondanks de mooie rondingen kunnen zich onzekerheden voordoen. Soms zit het tussen je oren. Maak je niet druk, ik zal er alles aan doen om je op je gemak te stellen en om je op je mooist vast te leggen dankzij professioneel gebruik van licht, poseertechnieken en styling.

Soms zijn de onzekerheden lichamelijk zoals moedervlekken, puistjes en striae. Hier hoef je al helemaal niet over in te zitten, want dat soort oneffenheden zijn heel subtiel weg te werken tijdens de nabewerking. Het zou zonde zijn als je door je onzekerheden zo’n speciale periode voorbij laat gaan zonder het vast te leggen.

De actuele prijzen vind je op de pagina’s Kosten fotoshoot en Gratis fotoshoot. Heb je nog vragen? Op de contactpagina vind je mijn contactgegevens. Ben je al overtuigd? Boek dan jouw zwangerschapsshoot meteen. Of misschien wil je wel een fotosessie aan iemand cadeau doen.