Newborn fotografie

 


Newborn fotografie is vanwege haar complexiteit een speciale tak binnen fotografie. Naast professionele kennis van fotografie, vergt newborn fotografie specifieke ervaring met zuigelingen en kennis van hun veiligheid. Hoe jong ze ook zijn, newborns zijn kleine individuen met een eigen willetje, waar je niet zomaar omheen kunt.


 

Waarom newborn fotografie

Verzeker jezelf van mooie foto’s voor nu en voor later, voor jezelf en voor je kindje. De newborn periode is maar heel kort. Deze schaarste maakt foto’s van de eerste levensdagen van je kind extra emotioneel.

Boek jouw newborn fotoshoot al tijdens je zwangerschap. We kiezen dan samen een richtdatum voor de fotoshoot. Neem na je bevalling weer zo spoedig mogelijk contact op om de definitieve datum te reserveren.

Wanneer boek je newborn fotografie

Een pasgeboren spruit, wie smelt daar niet voor? Het leventje van je baby is nog zo pril en zijn of haar lijfje is zo fragiel. Het is een moment om niet te vergeten en om voor altijd te koesteren. Helaas duurt dit moment maar heel kort. De perfecte leeftijd voor de zo kenmerkende newborn fotografie is 4 tot 14 dagen. Je baby slaapt dan veel en wordt niet zo snel wakker, waardoor het gemakkelijker is om hem of haar te verplaatsen. Ook is je newborn dan nog erg lenig en buigzaam, wat die typische newborn poses verzekert.

Geschikte locatie newborn fotografie

Ook voor newborn fotografie gaat de voorkeur uit naar een fotoshoot op locatie. Dit zal veelal bij jou thuis zijn, een veilige en prettige omgeving voor moeder en kind. Je hoeft je dus direct na je bevalling niet in allerlei bochten te wringen om een fotoreportage van je kleintje te maken. Bovendien is het niet helemaal ongevaarlijk om je pasgeborene in aanraking te laten komen met veel nieuwe invloeden. Lees de voorzorgsmaatregelen verderop in deze tekst.

Persoonlijk vind ik de locatie ook een belangrijke rol spelen voor de herinnering aan de eerste dagen van je kleintje. Er kleeft geen emotionele waarde aan een fotostudio, echter jullie huis wordt vanzelf een bijzondere plek. Ik haal het liefst inspiratie uit jullie omgeving met mooie spulletjes bij jullie thuis. Dit geeft een persoonlijk tintje aan de foto’s.

Werkwijze newborn fotografie

De fotoshoot van je pasgeboren baby duurt ongeveer 90 minuten, maar kan uitlopen als de kleine niet meteen slaapt. Naast het fotograferen van je baby is er ruimte om foto’s met de hele familie te maken: broertjes en zusjes, opa’s en oma’s en natuurlijk met de ouders zelf. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Uiteraard mag je de foto’s aan iedereen laten zien, zodat ook zij foto’s van zichzelf kunnen nabestellen.

De investering voor de newborn shoot is 75,- euro. De tarieven voor het bestellen van de foto’s kun je vinden op de tarievenpaginaReiskosten buiten een straal van 10 kilometer zijn 0,19 euro per gereisde kilometer (heen- en terugweg). Daarnaast zijn eventuele parkeerkosten voor rekening van de cliënt.

Voorzorgsmaatregelen newborn fotografie

Baby’s zijn zeer fragiele wezentjes en het laatste wat je wilt is dat ze onnodig in gevaar komen. Ben je een aanstaande ouder en overweeg je newborn fotografie, neem dan onderstaande voorzorgsmaatregelen even door. Dit zijn belangrijke richtlijnen waar Moment Pictures mee werkt. Zo weet je precies wat je kunt verwachten.

  • Het immuunsysteem van een newborn is nog onontwikkeld. Dit betekent in het kort dat je baby nog erg vatbaar is voor ziekten en infecties. Een fotoshoot bij jou thuis brengt de minste risico’s met zich mee, omdat de newborn niet in aanraking hoeft te komen met allerlei nieuwe ruimtes. Was tussendoor tijdens de shoot je handen regelmatig en gebruik alleen schone attributen.
  • Laat een pasgeborene nooit alleen. Ook al lijkt de baby vredig te slapen, hij kan onbewuste bewegingen maken waardoor zich gevaarlijke situaties kunnen voordoen. Deze bewegingen zijn reflexen die later overgaan in gerichte bewegingen. Zorg dat er altijd iemand dicht in de buurt van de baby is om hem op te vangen, mocht hij omvallen.
  • Het is algemeen bekend dat baby’s moeite hebben met het dragen van hun eigen hoofdje. Dit komt doordat het hoofdje 25% van het totale gewicht inneemt, terwijl dit bij mensen 10% is. Bij sommige poses moet het hoofdje dus worden ondersteund, een houding die de newborn zelf niet zou kunnen aannemen.
  • Zorg voor veilige attributen. Dit zijn producten waarop de baby wordt gelegd en gefotografeerd. Let op dat stevig zijn, zodat ze niet om kunnen vallen. Wil je je pasgeborene ergens in laten hangen, test dan eerst het gewicht dat dit product kan dragen zonder de baby.
  • Houd rekening met verstikkingsgevaar, zeker bij een fotoshoot met allerlei attributen en een onnatuurlijke houding.
  • Let erop dat de baby geen blauwe handjes of voetjes krijgt. Mocht dit wel gebeuren, dan betekent dit dat de bloedcirculatie niet goed is door de houding. Leg de newborn dan onmiddellijk in een comfortabelere houding.
  • Tijdens het fotograferen boven de baby, dient de fotograaf de camerariem om de nek te dragen.
  • Dwing de baby niet in een houding die hij niet wil aannemen, maar probeer zijn natuurlijke houdingen uit.
  • Houd rekening met de temperatuur en direct zonlicht bij fotoshoots in de buitenlucht.