Familie fotoshoot


Een familie fotoshoot is een mooie herinnering voor later. Misschien is er iets te vieren, maar een familieportret uit liefde voor elkaar kan natuurlijk ook. Als jullie maar genieten! Dan zorg ik voor de mooie plaatjes.


 

Waarom een familie fotoshoot

Een familie fotoshoot moet leuk zijn en geen verplichting of opgave. Mijn intentie als fotograaf is om er vooral een leuke tijd van te maken, zodat de foto’s vanzelf een hele natuurlijke uitstraling krijgen. Tegenwoordig is het niet zo makkelijk om de hele familie bij elkaar te krijgen. Als dat dan lukt, dan kan er net zo goed een dagje uit van worden gemaakt. Dit stelt de meeste mensen al meteen op hun gemak en heeft ongedwongen en natuurlijke foto’s als resultaat. Verzin een leuke activiteit zoals picknicken, naar de kermis, een barbecue, vliegeren, rolschaatsen etc.

Voor wie een familie fotoshoot

Een familie fotoshoot mag met de hele familie, maar kan ook alleen met het gezin zijn. Het belangrijkste is dat de foto’s oprecht zijn en dat niemand zich ongemakkelijk hoeft te voelen tijdens de familieshoot. En natuurlijk wordt er lekker gevarieerd: de hele familie bij elkaar, alleen de kinderen, stelletjes en losse portretten.

Geschikte locatie familiefotografie

Zelf ben ik geen voorstander van familie fotoshoots in een studio. Een fotostudio is geschikt voor fashion fotoshoots en andere creatieve sessies, maar voor een familie of gezin is dit vaak niet de beste omgeving om foto’s voor later te laten maken. Een studio shoot is erg wennen en is erg geforceerd. Dit is meestal niet representatief en herkenbaar voor hoe het gezin in het dagelijks leven is.

Mijn voorkeur gaat daarom uit naar een familie fotoshoot op locatie. Naast dat dit goed werkt voor de sfeer, is het ook nog eens erg afwisselend. Heb je zelf een idee voor een locatie, dan is dat alleen maar welkom. Zie de lijst hieronder voor wat inspiratie om mee te beginnen.

  • Strand
  • Duinen
  • Bos
  • Park
  • Binnenstad
  • Speeltuin
  • Kermis
  • Thuis

Werkwijze familie fotoshoot

De werkwijze van een familie fotoshoot is hetzelfde als voor alle portretfotoshoots: veel eigen inbreng, mogelijkheid tot variëren en de fotoshoots zijn per half uur te boeken. Ook al raad ik bij grotere groepen aan om er de tijd voor te nemen. Zo is er genoeg tijd om van iedereen mooie foto’s te maken. Jullie mogen verschillende achtergronden en outfits uitproberen. Zolang er tijd voor is, wordt daar helemaal niet moeilijk over gedaan en daar zijn geen extra kosten aan verbonden.

De actuele prijzen vind je op de pagina’s Kosten fotoshoot en Gratis fotoshoot. Heb je nog vragen? Op de contactpagina vind je mijn contactgegevens. Ben je al overtuigd? Boek dan je familie fotoshoot meteen. Of misschien wil je wel een fotosessie aan iemand cadeau doen.