Fotoshoot


Met een fotoshoot worden speciale momenten meer dan een herinnering. Moment Pictures legt herinneringen zo puur, tijdloos en authentiek mogelijk vast. Het is zo belangrijk om af en toe stil te staan en te genieten van de mooie momenten. Want je zult pas echt beseffen wat ze waard zijn als ze achter je liggen. Het enige wat er dan nog over is, zijn de foto’s. Zodat jij, maar ook je kinderen en generaties die volgen deze herinneringen kunnen herleven.

Soorten fotoshoots

Fotoshoots zijn er in vele varianten. De fotoshoot kan zelfs per persoon verschillen, ook al verandert er verder niets aan de hele setting. De sfeer verandert mee met de persoon die gefotografeerd wordt. Voor mij als fotograaf is het belangrijkste dat jij jezelf kunt zijn en dat jij je op je gemak voelt. Want als jij je prettig voelt, zal dit het resultaat ten goede komen.

De fotoshoots zijn eigenlijk niet in grote lijnen op te delen. Het is te veelzijdig. Zie hieronder mijn portfolio voor verschillende soorten fotografie waar ik ervaring mee heb. Per thema kun je lezen wat je van de fotosessie kunt verwachten.

Voorbereiding voor fotoshoot

Natuurlijk zijn er per fotoshoot wel richtlijnen te bedenken. Een goede voorbereiding is het halve werk. Bedenk van tevoren welke uitstraling je wilt dat de foto’s hebben.

  • Op welke locatie moet de fotoshoot plaatsvinden?
  • Wat trek je aan? Kies bij voorkeur meerdere outfits, zodat je afhankelijk van het weer en de setting je kleding nog kunt aanpassen.
  • Heb je misschien al een thema in gedachte met specifieke accessoires of poses?

Ik ben een voorstander van veel eigen inbreng en je mag de foto’s die je zelf het leukst vindt naderhand uitkiezen. Bekijk de verschillende soorten fotografie op deze pagina voor inspiratie of neem contact met mij op voor vrijblijvend advies.

Aantal personen tijdens fotoshoot

Afhankelijk van het aantal personen wordt er een bepaalde tijd ingepland voor de fotoshoot. Standaard wordt er rekening gehouden met een half uur per persoon tot maximaal anderhalf uur. Denk je langer nodig te hebben omdat je bijvoorbeeld met meerdere kledingsets of op verschillende locaties op de foto wilt, geef dit dan van tevoren aan. Dan kan daar rekening mee worden gehouden in de planning.

Er is in principe geen maximum voor het aantal personen, maar het kan zijn dat er meer tijd nodig is voor fotoshoots met meer dan zes personen. Voor feesten en evenementen wordt er ongeacht het aantal personen doorgaans een tijdsduur afhankelijk van het event afgesproken.